Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Forums Search:  


Author Topic: Transparent Topo  (Read 4191 times)

shutle64

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 18
  • Karma: 0
    • View Profile
Transparent Topo
« on: December 28, 2008, 02:23:55 PM »
I thinking of trying Transparent Topo while I wait for the water files to show up.  Topo that shows up on City Navigator, it would be cool to the see it in action.

John

shutle64

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 18
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Transparent Topo
« Reply #1 on: December 28, 2008, 10:04:31 PM »
I'm getting vitural memory errors at 1/3 of the way of loading the shapefiles in mapedit.  I have 2 Gigs physical.  6 Gigs vitural.  Error out at 2.5 G paged.  I have it at 40ft contours.

The directions for Combining say something about loading mp dem files?

John

-Oz-

  • Map Maker!
  • Administrator
  • Expert Advisor
  • *****
  • Posts: 1579
  • Karma: 27
    • View Profile
    • GPSFileDepot
Re: Transparent Topo
« Reply #2 on: December 29, 2008, 12:57:13 PM »
My water files I request on christmas showed up today so hopefully yours did as well.

GPSMapEdit does a poor job of handling large files.  I would suggest converting each .shp file to an individual .mp file (or just 1gb at a time) then you can treat each .mp file as a separate  .img file; just change the header from Transparent=N to Y.
Dan Blomberg
Administrator - GPSFileDepot
GPS Units: Garmin Dakota 20, Garmin GPSMap 60csx, Nuvi 255W, Nuvi 250W, ForeRunner 110, Fenix 2, Tactix Bravo, Foretrex 401
See/Download My Maps!

shutle64

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 18
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Transparent Topo
« Reply #3 on: December 29, 2008, 04:52:47 PM »
I convert the shp to mp files with GPSmapedit?

The water files showed up.  I requested a few this morning, I had them before noon.

John

-Oz-

  • Map Maker!
  • Administrator
  • Expert Advisor
  • *****
  • Posts: 1579
  • Karma: 27
    • View Profile
    • GPSFileDepot
Re: Transparent Topo
« Reply #4 on: December 29, 2008, 09:55:48 PM »
yes gpsmapedit can convert them from shp to mp.
Dan Blomberg
Administrator - GPSFileDepot
GPS Units: Garmin Dakota 20, Garmin GPSMap 60csx, Nuvi 255W, Nuvi 250W, ForeRunner 110, Fenix 2, Tactix Bravo, Foretrex 401
See/Download My Maps!

shutle64

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 18
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Transparent Topo
« Reply #5 on: December 30, 2008, 10:39:16 AM »
I'm going to try using MemTurbo and see if I can free up the physical memory for GPSmapedit.  It's good at pushing physical memory off to virtual cache way before it runs out of physical memory.

John

-Oz-

  • Map Maker!
  • Administrator
  • Expert Advisor
  • *****
  • Posts: 1579
  • Karma: 27
    • View Profile
    • GPSFileDepot
Re: Transparent Topo
« Reply #6 on: December 30, 2008, 01:31:50 PM »
let me know how that works
Dan Blomberg
Administrator - GPSFileDepot
GPS Units: Garmin Dakota 20, Garmin GPSMap 60csx, Nuvi 255W, Nuvi 250W, ForeRunner 110, Fenix 2, Tactix Bravo, Foretrex 401
See/Download My Maps!

 

anything